01.11.2016
blog
Kam s deťmi na jeseň a v zime

Chýbajú vám nápady ako prežiť tieto chladné dni s deťmi? Prinášame vám niekoľko tipov ako stráviť voľný čas nielen v Bratislave. Tešiť sa môžete na zopár vskutku zaujímavých podujatí.  

 

Zimné prehliadky zámku Mikulov /November - Marec

Chcete zažiť netradičnú zimnú prehliadku? Nech sa páči. Vydajte sa do starobylého mesta Mikulov a do tunajšieho zámku. Sprievodca vám prezradí veľa z histórie mesta, zastavíte sa na najkrajších miestach vrátane starej židovskej štvrti. Mikulov spoznáte za 2 hodiny.  

Trasa: historické námestie, zámocký park, zámocka expozícia s veľkým sudom, židovská štvrť. 
Rezerváciu si vzhľadom na veľký záujem spravte min. 2 dni pred plánovanou prehliadkou. Viac...

ObrázokObrázokObrázok

 

Večerné komentované prehliadky v ZOO Bojnice/ 17.10. - 23.12.2016 

Zažite ZOO a jej obyvateľov inak. Tak pozýva bojnická ZOO malých aj veľkých. Možno ste tu boli veľakrát počas dňa, kto ale môže povedať, že zažil komentované kŕmenie a prešiel sa po ZOO v tme?

Maximálny počet osôb v skupine je 15, cena na osobu je 8€. Ponuka platí od 17.10. do 23.12.2016. Pozor, je potrebné sa prihlásiť. Viac...

ObrázokObrázokObrázok

 

Nedeľa o akej snívate v X-BIonic® sphere /13.11. a 27.11. 2016

Bezstarostnú nedeľu o akej snívate zažijete v x-bionic® sphere. Žiadne starosti, len zábava. Na jednom mieste: bazénová zábava, obed pre malých aj veľkých a film pri ktorom sa nebudú nudiť ani rodičia. 

Program: 10.00 - 12.00 vstup do x-bionic® sphere, 11.30 - 13.00 obed v reštaurácii Olym-Pick, 13.00 - detské predstavenie v Tuli Cinema - 13. 11. Trollovia a 27.11. Deväť životov pána fúzika. Viac...

ObrázokObrázokObrázok

 

Mikuláš na hrade Červený Kameň / 3.12.

Predvianočný čas sa aj na hrade Červený Kameň ponesie v duchu mikulášskych tradícií. Viac informácií prienesieme čoskoro. 

Mikuláš v ZOO / 4.12. 

ZOO Bratislava vás pozýva na Mikulášske stretnutie. Pripravila pre vás neobyčajné prekvapenie a to stretnutie s Mikulášom, ktorý pozval do zoologickej záhrady aj bábkové divadlo tak, ako sa hrávalo v minulosti.

Ide o unikátnu divadelnú maringotku ťahanú koníkmi. Okrem darčekov budú pripravené aj darčeky pre zvieratká, ktoré im odovzdáte prostredníctvom komentovaného kŕmenia. V infostánku “Čo robia zvieratká v zime” sa dozviete veľa nových informácií. Viac...

ObrázokObrázokObrázok

 

Adventná nedeľa v x-bionic® sphere / 4.12. a 11. 12. 2016 

Cítite už vôňu Vianoc? Kým dospelí budú oddychovať, deti budú tvoriť. Vychutnajte si chvíle pohody, keď bude o vaše deti postarané v príjemnej predvianočnej atmosfére.

Deti si užijú zdobenie vianočných medovníčkov či vyrábanie originálnych vianočných darčekov. Viac...

ObrázokObrázokObrázok

 

Vianočná dedinka na zámku Schloss Hof / 19. - 20.11., 26. - 27.11., 3. - 4.12., 10. - 11.12., 17. - 18.12. 

Iskry svetiel, blikot sviečok, rozžiarené oči detí aj dospelých. To je atmosféra vianočnej dedinky na zámku Schloss Hof. Počas piatich predvianočných víkendov sa otvoria brány zámockého areálu, ktorý sa premení na adventný trh. Okolo 100 stánkov ponúkne nápady na vianočné darčeky.

Pestrý program bude pripravený aj pre najmenších návštevníkov: pečenie vianočného pečiva a majstrovanie v dielničkách, kúzelník a rozprávkar, historická trieda, kde deti môžu napísať list Ježiškovi, špeciálne detské prehliadky až po jazdenie na poníkoch, kúzelnícky les, živé jasličky a mnoho iného. Viac...

ObrázokObrázok

 

Vianočné trhy v Brne / 27.11. - 23.12. 2016 

Vianočná atmosféra v Brne na vás aj tento rok bude dýchať na každom kroku. Predvianočný aj adventný čas môžete prežiť aj pod hradom Špilberk, vianočné trhy v uliciach mesta ponúknu neopakovateľný zážitok. 

Deti sa môžu tešiť na každoročné atrakcie: jazdu na poníkoch, kolotoče, posielanie pošty Ježiškovi. Dospelí si na svoje prídu tiež, podávať sa bude grog, punč, trdelníky, pravé domáce "bramboráky", palacinky, moravské frgále, teplé i studené zabíjačkové špeciality.  

Suveníry či vianočné darčeky si budete môcť kúpiť v niektorom zo 60 stánkov. Samozrejme nebudú chývať sprievodné podujatia, podporiť budete môcť Červený kríž, vidieť vyrezávaný betlehem či odfotiť sa pri rozsvietenom vianočnom stromčeku. To všetko a ďaleko viac už tento rok v Brne.  

ObrázokObrázokObrázok

 

Vianočné trhy vo Viedni / 12.11. - 26.12. 2016 

Prežite rozprávku vo Viedni aj tento rok. Ulice a námestia prevonia vianočný punč, či pečené gaštany, perníky a množstvo tradičných lahôdok.

Budete si tu môcť kúpiť originálne darčeky od remeselníkov či jednoducho šikovných ľudí. Stánkov bude tento rok pripravených 150. Pre deti chystajú samozrejme sprievodný program.

Ak sa sem chystáte, vyberte sa určite na Radničné námestie (Rathausplatz) a do vianočnej dedinky na Námestí Márie Terézie neďaleko radnice (tu na Námestí sa trhy budú konať od 16.11.). Vianočná dedinka sa po sviatkoch premení na Silvestrovskú dedinku, ktorá tu bude do konca roka 2016. 

ObrázokObrázokObrázok

 

Vianočné trhy v Bratislave / 18.11. - 22.12.2016 

Vianočné trhy budú prebiehať na Hlavnom námestí a Primaciálnom námestí. Hlavné námestie bude už tradične centrálnym námestím Bratislavských vianočných trhov, na ktorom bude pódium s kultúrnym programom, gastro stánky a stánky s vianočnými darčekmi.

Na Františkánskom námestí bude nosnou atrakciou klzisko spolu s gastro servisom, či tradičnými charitatívnymi stánkami. Viac...

ObrázokObrázokObrázok

 

Vianoce na hrade Červený kameň / 27. - 30.12. 2016 

Prehliadky vianočne vyzdobenej časti expozície v hradnom paláci so scénickým predstavením na motívy rozprávky spisovateľky Boženy Němcovej Popoluška budú súčasťou tohtoročný vianoc na tomto krásnom hrade.

Želáme vám tú najlepšiu zábavu. 

Novinky Kam s deťmi v Bratislave

Prihlásenie k odberu